Tuesday, September 25, 2012

Esimene töö

Mul oli täna esimene töö!!!!!! Õnneks oli see inglise keeles, aga siiski oli vaja tõlkida prantsuse keelest. Nagu alati tulid mul õiged vastused meelde hetk peale töö äraandmist. Kusjuures siin on täiesti teine hindamissüsteem ning enamasti on maksimum 20 punkti. Tavaliselt küll keegi 20-t ei saa ning keskmine hinne on kuskil 10-14. Vahepeal võib õpetaja teha ka töö, mille maksimum on väiksem. Koolis on siin kõik väga korralikud. Neil ei ole iga aine jaoks vihikuid, vaid on paberid, mis pannakse kokku suurde kausta. Kõik on alati perfektselt vormistatud- pealkirjadel jooned all, olulisetel kohtadel värvilised märkmed. Iga kord kui midagi täita tuleb, kirjutatakse alguses harilikuga ning alles peale kontrollimist, kui on kindel, et vastus on õige, pastaka või sulepeaga. Siin õpitakse väga aeglaselt(minu jaoks hea) ning materjali kogus, mis tunnis läbi võetakse on äärmiselt väike. Kahele küsimusele vastamiseks antakse ligi 10 minutit. Õpikuid on mul 4.
Eelmisel nädalal käisime Robbiniga(tüdruk Hollandist) kohalikus chocolaterie-s ja ostsime makroone. Need olid ülihead. Samuti käisime kolmapäeval(sest meil lõppevad tunnid iga kolmapäev kell 12) Nicole-ga linnas ringi jalutamas. Pühapäeva hommikul käisin ma oma perega ujumas. Prantslaste basseinid on sama organiseeritud kui nad ise: kõik inimesed ujuvad lihtsalt seal, kus nad ise tahavad, hoolimata sellest, et see takistab teiste ujumist. Õhtul käisime vaatamas kohalikku jalgpalli. Meie väike küla(Bourg-Argental) mängis mingi teise väikese külaga. Vaatajaid oli umbes 40, osadel jalgpallimängijatel olid õllekõhud ees ning äärekohtunik käis meiega üsna tihti juttu ajamas. Oli lõbus vaadata ning Bourg võitis 3-1.
Ilmad on meil ka jahedamaks läinud, hetkel sajab õues vihma:( Nädalavahetusel on YFU kokkutulek ning kõik peavad tegema ühe magustoidu enda riigist. Käisin täna martsipani otsimas, kuid siin ei tunta millegipärast sellist asja.

2 comments:

  1. Hey Heikke! Its Skyler. My dad showed us your blog, and it looks like you are having so much fun in France. It must be pretty cool going to school over there and learning French. I take French in school, and when you come back we can chat in French. Well, you'll probably be A LOT better than I am, considering that you are going to be living there for 10 months, but we can still try. I hope you're having an amazing time in France, and are enjoying the food, because I certainly did when I went. :) Anyway, I'll probably post again when you do, so talk to you then. And Tristan says hi.
    From America, Skyler :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Skyler! Yes, it is really cool to live here, sometimes it can be hard to understand all the french though, but I feel like I understand more than in the beginning:) The food is amazing and I eat a lot of it. Cheese and bread every evening is a part of the culture here. Say hi to Tristan as well!

      Delete